Ads 468x60px

6 апреля 2011 г.

Інформаційні туристичні пункти

Сьогодні публікую кілька фотографій, присвяченим доволі цікавим установам — туристичним інфопунктам. Той, хто подорожував Європою, добре знає про них.  В будьІнфопункт у Празі на Карловому мосту-якому місті та містечку, які позиціонують себе як туристичні, створюється інфопункт, де можна отримати безкоштовну мапу міста (зазвичай просту, за більшу та точнішу треба платити), отримати консультацію з відвідання атракцій, спитати про транспорт, а іноді й купити квитки.

Зазвичай інфопункти розташовані на головній площі міста, або в добре відвідуваному місці, а також на вокзалах. Одного разу натрапила на інфопункт на перевалі Червеноводське сідло — було дуже доречно, бо там знайшлися гарячі чай та кава, интернет та привітливі співробітники. Щоправда, вони не знали англійської (зазвичай знання іноземних мов — одна з основних вимог до працівників), але ми якось порозумілися. Працівники інфопункту можуть допомогти із розміщенням — у мене був випадок, коли через запізнення треба було терміново шукати недороге місце для ночлігу. У маленькому містечку Яблонне-на–Орліце співробітниця не лише забезпечила списками готелів, ресторанів, різних установ, але й самостійно зателефонувала всюди і знайшла недороге місце, а потім ще й відвела туди. Знову ж, ми майже не володіли мовою, на якій можна було порозумітися, але головними тут була готовність та бажання допомогти.

Туристичний інфопункт у Познані

В інфопунктах можна придбати якісь спеціалізовані мапи та путівники, причому різними мовами. Якщо турист приїхав на один день, то він не буде витрачати половину цього дня на пошук мап та путівників.

У нас не все так погано з наданням різних послуг туристам, але це розташовано в різних місцях, обов’язки виконують різні організації. Найбільший вибір мап і путівників у нас зазвичай у кіосках “Союздрук” чи книжкових магазинах, послуги з розміщення туристів надають квартирні бюро та різні посередники. Але їх працівники зазвичай не знають іноземних мов, і в їх обов’язки не входить щось пояснювати, зацікавлювати. А місцеві жителі, з якими зустрічається турист, у більшості випадків, на жаль, мало знають про свій рідний край, не цікавляться тим, що коїться поряд з ними, не завжди привітні. 

На в’їзді у містечко, в центрі міста ставлять велику мапу для орієнтування. На ній обов’язково позначається місце розташування інформаційного туристичного пункту.

Менджилесе-IMG_6958

Жодне європейське місто, яке себе поважає, і поважає своїх гостей, не обходиться без вказівників на бюро туристичної інформації. І всі звикли до літери “і” — текст може бути написаний будь-якою місцевою мовою, але лише за однією літерою легко зорієнтуватися.

Берлін

Берлин-IMG_1087

 Гаага

Гаага-IMG_1417

 Мюнхен (фото by Nick)

Мюнхен-DSC_7016_изменить-ра

 Париж

Париж-IMG_1812

 Прага

Прага-IMG_7543

 Кутна Гора

Кутна-Гора-IMG_7144

Люди із заходу України, вочевидь, частіше бувають у Європі, тому вже зараз там можна знайти щось схоже на те, що є у наших більш економічно розвинутих сусідів. На офіційних сайтах міськрад є інформація про вже організовані або плановані інфопункти. Тому на додаток невеличке відео. Про інфопункт у Верховині.

 

0 коммент.:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...