Ads 468x60px

13 мая 2009 г.

Економічні блоги

Дещо з того, що в мене в рідері. Але це, само собою, ще не означає, що я постійно всі їх читаю, бо часу катастрофічно не вистачає, тому читаю вибірково і під настрій :-)

З моїх найулюбленіших - блог австріяків Mises Institute Daily Articles. На їх сайті є кілька блогів, ось список: http://mises.org/about/3322 - там РСС не тільки нових статей, але й просто повідомлень загального блогу, подкасту, оновлень в бібліотеці.
Вартий уваги і сам сайт - mises.org - дуже багата бібліотека, найповніше в неті зібрання класиків австрійської школи. Більше ніж там я ніде не бачила. Крім того там всі - і старі, і нові.

Блог Грегорі Менкью, автора відомого підручника "Макроекономіка" та кількох інших. Дуже популярний блог (10 мільйонів відвідувачів за час існування), його часто цитують і він часто посилається на інші варті уваги ресурси. Оновлюється часто.

Блог Пола Кругмана на Нью-Йорк Таймс, це останній лауреат Нобелівської премії з економіки. Раніше досить популярним був, а зараз взагалі всі на ньому схибнулись і як папуги цитують кругман то, кругман сьо... В нього цікаві роботи якраз з регіоналістики та розміщення підприємств, що були зроблені на зарі кар’єри, і це його вигідно вирізняє на фоні багатьох інших нобелівських лауреатів, які отримували нагороду за чисту математику. Але в блозі в нього переважно публіцистика. І політики багато. Тому я відписалася, мені нецікаво таке читати.

Marginal Revolution - дуже класний блог. Ведеться переважно двома авторами. Можна прочитати цікаві замітки, автори іноді дають "Assorted links" - кілька вартих прочитання статей на інших ресурсах, анонсують нові цікаві блоги. Крім того, там хороша аудиторія і бувають цікаві коментарі до записів.

Freakonomics - ще один вартий уваги блог на Нью-Йорк Таймс. Мені подобається з перемінним успіхом, але деякі люди від нього в захваті. Кажуть, там якась книжка була Фрікономіка з незвичним поглядом на економічні процеси. Книжку в руках не тримала, тому, маботь, не взмозі оцінити повністю цей блог :-)

Ще кучамала:

The Money Illusion - про всякі монетаристські штучки
The Baseline Scenario
Сatallaxyfiles - бувають цікаві речі, але не завди про економіку
The economist. Certain Ideas of Europe (На сайті відомого англійського видання "Економіст" ще кілька блогів є)
Econtalk - непоганий подкаст
Еconlog
Сafe Hayek - ще один непоганий живий блог австріяків

Нещодавно знайшла про економіку міста й довкілля. Спостерігаю. З першого погляду наче непоганий:
Environmental and Urban Economics

Якщо говорити про довкілля та енергоефективність, то є навіть кілька наших блогів:
Блог про енергетичну ефективність
Сонячна енергетика. Але пишуть і про інші альтернативні джерела енергії
Час зважати - еколого-економічний блог, іноді пише про альтернативну енергетику
Экологический блог. Теж є про альтернативну енергетику
Мабуть, і в рунеті щось таке має бути, але спеціально поки що не шукала.

Ще таке мені подобається Блог про управління в сфері охорони здоров’я

Ще є кілька російськомовних та україномовних блогів, але то вже іншим разом :-)

0 коммент.:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...