Ads 468x60px

23 сентября 2009 г.

Природний газ для релігійних організацій


Хочу поділитися з Вами дуже захопливим чтивом. А саме - новими нормативно-правовими актами. На сайті Верховної ради України, у підрозділі "Законодавство", можна підписатися на оновлення, і майже кожного дня на пошту буде приходити лист із списком нормативно-правових актів, які поповнили базу. Іноді я читаю, іноді, особливо коли після поїздок накопичилось багато пошти, пропускаю чи видаляю. Але чим ближче до виборів, тим цікавіше стає читати.
От приклад. Тільки що прийшов лист, і серед списку бачу Постанову Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2009 р. №989 "Про ціни на природний газ на потреби релігійних організацій".


Цією постановою встановлені такі самі ціни, як і для населення. Що це означає? - само собою, передвиборча плата за послуги. Хто за це заплатить? - само собою те саме населення, у вигляді підвищених цін на товари, бо збиткові ціни для населення та релігійних організацій мають бути перекритими за рахунок цін для підприємств. Тому опосередковано заплатять всі. І віруючі, і невіруючі, представники одних конфесій за інших і т.п.

Або всі ціни будуть збитковими, і це загонить Нафтогаз України (а в тій самій постанові, а точніше в змінах до іншої постанови вказано, що газ буде постачатися з ресурсів Нафтогазу) в боргову яму, а в борги, само собою, буде влазити уряд. За наш рахунок, само собою.


Ще підозрілою виглядає  зміна абз. 4 пункту 1 постанови від 27 грудня 2001 № 1729 "Про забезпечення споживачів природним газом":
Реалізація природного газу для задоволення потреб населення здійснюється суб'єктами господарювання, що мають ліцензію на постачання природного газу за регульованим тарифом, за роздрібними цінами, встановленими Національною комісією регулювання електроенергетики
Крім доповнення після слова "населення" пропонується слово "роздрібними" виключити. Цікаво, навіщо?

Доречі, про державні запозичення. От Ви знаєте, що послуги на обслуговування запозичень по державному боргу не підпадають під дію Положення "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти"? Там жеж мільярди ненаших грошових одиниць, навіть кілька відсотків від них покласти в гаманець - неабияка сума. А ще не підпадають (увага, а назва-то яка):
соціально спрямовані дорадчі послуги, які надаються  відповідно до Закону України "Про сільськогосподарську дорадчу діяльність"
Це взагалі відмив грошей. Ура нашому уряду, що піклується про розвиток сільського господарства. Схема, що може бути реалізована згідно цієї постанови, проста і прозора: щоб продати/купити/etc. треба заплатити за міфічні "дорадчі послуги", тобто, офіційно оформлений відкат.

2 коммент.:

Тарас комментирует...

До вашого матеріалу про газ і ціни для населення не вистачає цифр.

Різниця приблизна скаладає 3,8 мільярда доларів США для всього населення України.

Мої розрахунки тут:

http://sites.google.com/site/kozackiywriter/short_articles/hviluuca-riznica-cini-kuplenogo-u-rosiie-i-prodanogo-naselennu-gazu

Економістка комментирует...

Так, справді, дякую.
Різниця немаленька.

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...