Ads 468x60px

14 мая 2009 г.

Рівень підготовки студентів

Тепер я твердо вирішила: я більше не підпишу щоденник практики жодному студентові, який вивчає менеджмент, поки він не розкаже що таке SWOT-аналіз!


Бо в мене тут був один випадок. Студентка четвертого(!) курсу, яка навіть там щось претендує на червоний диплом не має про цей аналіз жодного уявлення!!!! Я в шоці, головне дізналася про це мало не в останній день. Ця дівчина прийшла до мене зі списком інформації, яка їй потрібна для того, щоб написати звіт про практику на підприємстві, і там серед інших був SWOT-аналіз. Само собою, цей список склали в її інституті і видали на руки. Але, блін, якщо ти просиш, ну, мабуть, треба розуміти що це таке. Вона що думала - я цей SWOT-аналіз їй на блюдечці подам? Якщо вже не знаєш нічого, то мовчи.
Коротше, я їй висказала все що думаю про її підготовку. (Само собою висказано було ввічливо, спокійно, без мату, але досить твердо, що колега, який випадково побачив це, сказав, що я була схожа на ректора :-)))

Але щоденник практики я підписала, відзив зробила (всеж таки пообіцяла раніше, та й дивчина зробила всі ті завдання, що я давала). А для себе вирішила - буду всіх студентів, що вчаться на "менеджмент" з першого дня попереджати, що нічого не підпишу, поки вони не розкажуть про SWOT-аналіз. Або навіть буду давати завдання, щоб вони під час практики цей аналіз робили. Звичайно, по всьому підприємству то буде складно (хоча одна студентка-дипломниця в мене це робила, і непогано), але можна буде давати якийсь невеличкий напрямок або окрему послугу.

2 коммент.:

Андрій комментирует...

Можу сказати що за 4 роки навчання нам про SWOT-аналіз розказували ледве не на кожному предметі. але щоб росказати про щось інше і як ним користуватись - такого не було. я до того що тільки по SWOT-аналізу судити не можна:)

Економістка комментирует...

Звісно не можна. Є купа інструментів аналізу та планування, знати які неможливо, і кожного року з'являються нові.
Мене обурило те, що студентка четвертого курсу (тобто, 4 роки відучилася, основні важливі курси пройшла), що претендує на червоний диплом про нього не те що користуватися, але й уявлення не має. Причому вона очікувала, що я їй на блюдечці його піднесу вже готовий. Ну мовчала б вже. Бо і так, з огляду на її підготовку я мусила дати їй таке завдання, що зазвичай даю першокурсникам. - треба ж було її хоч чимось зайняти. Я за красиві очі нікому практику не підписую.

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...