Ads 468x60px

3 июня 2009 г.

Індекс миру

Організація Vision of Humanity groups розрахувала та опублікувала на своєму сайті порівняння 144 країн по показниках конфліктності, стосунків із сусідами, воєнізації, політизованості, культури та інших, який назвала Індексом миру.


На першому місці опинилась Нова Зеландія, на останньому - Ірак.
За значенням індексу всі країни розбиті по 5 групах із дуже високим, високим, середнім, низьким та дуже низьким рівнем миру. Україна опинилася у третій групі - 82 місце в загальному переліку, обігнавши при цьому на одну позицію Сполучені Штати Америки.
Серед країн, що раніше входили до Радянського союзу, найвищі місця займають Естонія, Литва і Латвія (відповідно 38, 43 і 54 місця) та Молдова (75 місце)? найнижчі - Грузія та Росія (134 і 136 відповідно).

Результати опубліковані на сайті дуже зручно, можна, наприклад вибрати кілька країн та порівняти "показник-до-показника". Наприклад, ось так для Білорусі, Польщі, Росії, України та США: http://www.visionofhumanity.org/gpi/results/comparison/2009/by-pl-ru-ua-us/

2 коммент.:

Андрій комментирует...

Чи можна Вас читати через жж?

Економістка комментирует...

Ні, Андрію, поки що не можна. Наскільки знаю, трансляцію з блоггера (саме там знаходиться блог, домен просто прикручений) не зробиш.
РСС-підписка (через гугл-рідер, Яндекс-лєнту і подібні ресурси), або повідомлення на поштову скриньку (форма в сайдбарі праворуч)

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...