Ads 468x60px

10 августа 2009 г.

Готуймося до нової газової війни

Буквально кілька днів тому з’явилася перша ознака, що взимку будуть проблеми з газом. Може це конфлікт із Москвою (вже навіть не знаю через які причини - вибори, "найкращий в світі" договір на постачання), може неспроможність Газпрому поставити заявлену кількість газу.
Але ті, хто найбільше постраждають, вже оголошені. Принаймні це стосується Криму. Рада міністрів Автономної Республіки Крим розродилася новою постановою від 28 липня 2009 р. №401:
О дополнительных мерах по обеспечению стабильной работы объектов и служб жизнеобеспечения Автономной Республики Крым в осенне-зимний период 2009-2010 годов

В чому його суть:

По-перше, рекомендують ДАО "Чорноморнафтогаз" більше добувати газу, ремонтувати й вводити нові скважини (додаток №1).
А по-друге, "рекомендувати" підприємства переходити на резервні види палива під час похолодань та при "різкому падінні тиску в газових мережах". І одразу в додатку №3 наведено список підприємств, які відключать від газу при падінні тиску.
Без жодного обгрунтування, не керуючись жодним принципом, просто бюрократичним розчерком вирішили, що ось ті і ті - будуть на газі, а ось тих - відключаємо. І, само собою, будуть потім розсилати листи-вимоги з текстом: "Якщо ви не перекриєте самі в себе газ, то ми вас оштрафуємо" (минулого опалювального сезону були такі листи, ймовірно, що і в цьому практику подовжать).

Само собою, зараз керівники поїдуть "чєлом біть", зв’язки шукати, хабарі давати, аби їх підприємства виключили з того списку. І їх виключать. А інших залишать, і чиновнику чхати, що там працюють люди, що йде безперервний процес виробництва або надання послуг, що неможливо на 100% перейти на інший вид палива, бо це вимагає величезних витрат. А вони пропонують майже всім перейти саме на 100%. Не розділити між іншими підприємствами, а "опустити" обраних.

0 коммент.:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...